Как да направим сами коледен венец

Коледните и новогодишни празници са едни от най-приятните дни в годината. Техният празничен дух ни вдъхновява и ни дава поводи за празнуване със семейство и приятели. За това разбира се допринася и украсата, а какво по-хубаво от това, когато я направим сами. В днешната статия ще ви покажем как бързо и лесно да си направите коледен венец. 
 

коледен венец
Изображения


Венец от колонки


Венецът от борови и елхови клонки несъмнено е класика в коледните украси, а неговата направа може да бъде лесна и забавна. Естествено, за нея ще са ви необходими клонки от бор и/или елха и доза въображение за неговата декорация. Ако нямате естествени клонки, може да използвате изкуствени, а относно избора на коледната елха, може да прочетете повече на тази страница

Стъпка 1
Първо трябва да изградите рамката, върху която по-късно ще закрепите клонките и украсата. За нея използвайте дебела тел, от която да оформите два пръстена, единият с по-голям, а другият с по-малък диаметър. След това ги закрепете заедно със същата дебелина тел или с по-тънка, като оставите няколко сантиметра разстояние между тях.

рамка
 
Стъпка 2
Пригответе различните по вид клонки, като може да ги оформите в китки, така че да имате възможност за редуване по време на поставянето им.  Закрепете ги здраво за рамката с дебела връв, като върха на всяка следваща трябва да покрива края на предишната. Така коледния венец ще бъде оформен и готов за декориране.

венец от елхови клонки

коледни клонки


 
Стъпка 3
Тази стъпка зависи изцяло от вашето въображението ви, като за декориране може да използвате коледни топки, гирлянди, изкуствен сняг, панделки и каквото още ви дойде на ум. Воала!

декориране

коледен венец клонки

 

Венец от коледни топки


Това в една много оригинална идея за коледен венец, който може да направите изключително бързо. Той може да бъде с различни размери, като за целта са ви необходими малко тел и изобилие от коледни топки.
 
Стъпка 1
Първата стъпка е да направите кръгла рамка от по-дебела тел, която ще служи за нанизване на коледните топки, като все още не трябва да съединявате двата й края.

рамка от тел

Стъпка 2
Започнете с нанизване на коледните топки, като за по-голям ефект може да ги редувате освен по-цвят и по размер. След като запълните целия кръг с достатъчно топки, без да оставяте празно място между тях, е време да свържете двата края на телената рамка.

коледни топки

Стъпка 3
Финален щрих за завършване на този венец е поставянето на широка лента в горната част на венеца, която ще използвате и за закачане.

венец от коледни топки
 

Венец от бонбони


Макар и доста нестандартна, тази идея със сигурност изглежда „сладка“. За направата на този коледен венец, ще са ви необходими голямо количество бонбони, телена закачалка и панделка. Препоръчително е да не се изкушавате от бонбоните, за да не се окаже накрая, че нямате достатъчно!
 
Стъпка 1
Телената закачалка е идеална за направата на рамка. Използвайте такава, като я оформите в кръг, към който да закрепите бонбоните.

коледен венец от бонбони

Стъпка 2
Захванете здраво бонбоните за рамката с помощта на връв, като се стараете да ги наредите на възможно най-близко разстояние един от друг, стремейки се основата да не се вижда.

украса за коледа

Стъпка 3
Декорирайте с панделка в долната или горна част на венеца и готово! Разбира се, може да „късате“ бонбонки от време на време от него, както вие така и вашите гости. След като Вашият коледен венец е готов, остава да го закачите на някоя от вратите у дома или над камината. За всичко останало може да се доверите на професионална помощ от Builder.bg!


Назад

Още статии от блога

Пет инструмента, задължителни за всеки майстор
Интериор в скандинавски стил – светлина, пространство и съвременност
Интериор в скандинавски стил – светлина, пространство и съвременност