5 оригинални идеи как да опаковате подаръците с крафт хартия

Подаръците са станали неизменна част от коледните и новогодишни празници. И имайки предвид положителните емоции, които носят те, не само съдържание е важно - от значение е и техният външен вид. Предлагаме ви 5 оригинални идеи как да опаковате сами подаръците, използвайки крафт хартия.


Източник

 

1. Крафт хартия с щампи


Забавен и оригинален начин да изненадате любимите хора. За тази идея освен хартията ще са ви необходими ножици, акрилни бои, четка, парче картон, канап и тиксо. Опаковайте подаръка с крафт хартията, като внимавате да се получат гладки ръбове, фиксирайки всичко с тиксо.


 
Вземете парчето картон и изрежете в него формички – сърца, кръгчета, звезди или каквото пожелаете, след което може да започнете с опаковането.


 
С помощта на четката, боите и картоненият шаблон нарисувайте върху крафт хартията формите, с цвят и отстояние каквото пожелаете. В случай, че не се нуждаете от шаблон, просто нарисувайте желаните форми. Ако не разполагате с бои, чудесен заместител са маркери или моливи.


 
Завършете опаковането на подаръка, като завържете коноп и пожелание декорирате с естествени елементи. Красиво, нали? 
 

2. Крафт хартия с монограма


Тази идея изисква малко повече сръчност за да бъде реализирана, а за нея освен хартия и тиксо ще са ви нужни тел, прежда, ножици и лепило. Опаковането с хартия вече е познат процес, при който отново напомняме да внимавате.


След него е време да пристъпите към изработване на монограмата. Пригответе тел, с необходимата големина за буквата, която искате да направите, като може предварително да проверите как ще изглежда наложена върху подаръка.


 
Започнете постепенно да нанасяте лепило върху телта, като мигновено след това усуквате преждата върху нея. Тук може да използвате и различни цветове прежда, като ги редувате или ги сменяте за получаване на постепенно преливане от един в друг цвят.

След като приключите с опаковането и облепянето може да огънете телта във буква или ако желаете в различна форма, с която да декорирате опаковката на подаръка. Допълнете опакованият с крафт хартия подарък, като намотаете прежда по късата му страна и прикрепете монограмата. Това е!


3. Крафт хартия с коледна елха 


Елхата е символ на коледните празници, а нейното присъствие върху опаковката на един подарък изглежда оригинално и интересно. За тази идея са ви необходими крафт хартия, тиксо, дървена пръчка, лепило подходящо за залепяне на дърво, прежда, обикновена бяла хартия и ножица.


След като сте опаковали подаръка с крафт хартията е време да направите най-важния компонент от тази опакова – елхата. За целта, вземете дървената пръчка и я счупете на малки части така, че да направите от тях форма на елха, залепяйки ги една за друга с лепило.


Украсете елхата като намотаете около нея прежда от един или няколко цвята. Залепете готовата елха върху опакования вече подарък и завършете като изрежете от обикновената хартия звезда и я залепите над върха на елхата. Така тя придобива завършен вид. Готово!


4. Крафт хартия със снежинка


Следващата идея за опаковане е относително бърза за изпълнение, като за нея също се изисква доза сръчност. Тук ще ви трябват крафт хартия, тиксо, бяла или цветна харти, ножица и бял конец (възможно по-дебел).


След като опаковате подаръка с крафт хартията всичко останало става за няколко минути. Изрежете от бяла или цветна хартия снежинка с големина, размери и форми по ваша преценка и я поставете върху подаръка. За повече ефект може да комбинирате няколко снежинки с различна големина и цвят.


Завържете я върху подаръка използвайки белият конец като оформите панделка. Бързо, лесно и красиво. Вашият коледен подарък е вече с опакован и има оригинален външен вид!


5. Крафт хартия със снимка


Друга идея, която може да използвате при опаковането със крафт хартия е добавянето на стара снимка. Това е подходяща идея за топъл спомен, ако опаковате подарък за вашите родители или баби и дядовци, използвайки снимка от семейния архив. И не само, винаги може да заместите и с подходяща съвременна снимка с любимия човек, семейството или каквато пожелаете. Поставете я върху опакованият с хартия подарък, завържете с коноп или панделка и пожелание декорирайте с елхова клонка. 
Вече сте подхотвени с опаковането на коледните подаръците! Ако обичате сами да изработвате неща за дома и любимите хора, вижте как лесно да направите невероятен коледен венец от тук. А за тези, които търсят винаги интересни и нестандартни украшения, на тази страница може да намерите Вашето вдъхновение! За всичко останало, може да се доверите на професионалисти от Builder.bg.

 


Назад

Още статии от блога

Апартамент с изключителен баланс между модерен и рустик стил
Адаптивен проект превърнал стар чифлик в модерен офис и дом
Как да изберем подходящ килим?