15 страхотни цветови комбинации за всяка част от дома

Всеки цялостен ремонт или частично освежаване на дома е свързано с цветовите комбинации и правилния избор на тонове. Хармонията между тях ще направи вашето жилище мечтаното място за цялото семейството, а това разбора се включва всяко едно помещение. Ето защо ви предлагаме 15 идеи от цветови комбинации за различните части от дома.
 Ментови и бежови цветове за трапезарията

цветове за трапезария
Трапезарията е Важна част от дома, където се събираме не само за хранене, но и за празненства със семейство и приятели. Цветовете в нея могат да създадат допълнително настроение и атмосфера, а когато са съчетани с правилните мебели и аксесоари, крайният резултат е впечатляващ. Още полезни съвети за Вашата трапезария разгледайте тук.


Лилави тонове за спалнята

цветове за спалня
Този цвят е препоръчително да бъде използван като акцентиращ в интериора на спалнята. Въпреки това може да създадете цялостният дизайн, използвайки виолетовите тонове за основа, стига те да са добре балансирани. И ако все пак, сте поддръжници на изненадващите елементи, може да заложите на акцентираща стена


Чудесна комбинация от сини нюанси за антрето

цветове за антре
Сините цветове създават приятна за окото гама, която изглежда стилно и вдъхва спокойствие. Използвайте я не само в антрето, но и в други помещения от дома. Спалнята в синьо едно от предложенията, който може да Ви дадем и за което няма да съжалявате.


Ярки и жизнерадостни цветове 

цветове за дневна

Ако искате игрив и жизнерадостен интериор за Вашия дом, заложете на ярките цветове. Експериментирайте не само със стените и таваните, но и с мебелите - все пак те са  основните елементи на всяка стая. Вижте интересни идеи за ярки мебели, с които да създадете колоритност и да привличат вниманието.


 

Индигови нюанси за всекидневната

цветове за всекидневна
 
Подобно на сините цветове, индиговите създават атмосфера на спокойствие и хармония, добавяйки допълнителна дълбочина на интериора. Изборът им за всекидневната може да не е типичен, но със сигурност е добър!


Освежаващи хладни тонове

цветови идеи за коридор
За привържениците на изчистения дизайн, цветовите решения в хладните и светли тонове са идеални. Освен за всяка стая от дома, те са особено подходящи за тези в скандинавски стил, и най-вече за хай-тек кухните и за баните с минималистичен интериор


Стилно розово за банята

цветови комбинации за баня
Въпреки необичайното появяване на розовият цвят в банята, той не е за пренебрегване. С него лесно може да "съживите" интериора, а сходните на него коралови тонове ще придадат перфектното насищане цялостната атмосфера. 


Комбинация от сиви и зелени тонове за антрето

цветови комбинации за антре
Тази завладяваща комбинация е едновременно стилна и интересна за окото, без значение от големината на антрето. Ако обаче имате проблеми с неговите размери, ние Ви предлагаме интересни решение как  да "измамите" пространството в тесния коридор.


Черно и бяло за минималистичен интериор в коридора

цветови комбинации за коридор
Това е едно класическо решение, с класически цветови избор. Освен това, черно бялата гама е изненадващо подходяща за изискан дизайн на кухнята и дори целия апартамент - като доказателство вижте тези три артистични апартамента в черно и бяло.


Един класически микс от цветове за всекидневната

цветови комбинации за всекидневна
Цветова комбинация, с която няма да сбъркате - стилово издържана и подходяща не само за всекидневната, но и за всяка стая на дома. Още доказани цветови комбинации, които ще направят дома ви великолепен може да разгледате на тази страница.


Стълби в морски стил

цветови комбинации
Освен практични, стълбите трябва да бъдат и красиви, а какво по-хубаво от морският стил. Ако пък обичате морето, слънцето и пясъка и това е любимата Ви тематика, не се колебайте да създадете интериор в морски стил навсякъде у дома!


Пастелни нюанси за спалнята

цветови комбинации за спалня
Пастелните цветове са меки, приятни и неутрални, като допълнително се вписват във всяка обстановка. С тях няма да създадете натрапчива атмосфера, а напротив - едно приятно докосване до сетивата. 


Цветовете на океана

комбинации от цветове
Тези цветове намират приложение както за основни, така и за отделните детайли в дизайна на дома. Комбинирането им с тюркоазените тонове пък създава още по-завладяваща гледка за сетивата.


Свежи зелени тонове

свежи цветови комбинации
Зелените тонове вдъхват не само свежест и хармония, но могат да се използват както за основни, така и за акцентиращи. Тяхната способност лесно да се комбинират с останалите цветове им дава почти неограничени възможности за декориране на дома.  Зелените тонове в спалнята са изключително подходящи, защото създават естествена и приятна атмосфера на спокойствие и релакс.   

Една необичайна, но приятна комбинация

цветови комбинации идеи
Източник
Завършваме с една нестандартна, но все пак приятна комбинация за цветове в банята, с което да запалим Вашето въображение. И не без причина, ще Ви разкрием как да добавите още цветове в интериора на банята. Ако пък имате нужда от професионално изпълнение, намерете майстори и фирми за Вашия ремонт - бързо, лесно и безплатно от тук.

Назад

Още статии от блога

Витражите отново на мода!
Вълшебството на тюркоаза в интериора на дома!
Съвети при избора на климатик