Стъклени преградни стени – стилно решение за дома

Недоброто разположение и оформление на едно жилище често е проблем, за който неговите собственици трябва да намерят оптимално решение. Твърде малка кухня, тесен коридор или пък тъмна всекидневна – това са онези дребни детайли, които развалят общото впечатление и не оставят място за приятната атмосфера на дома. Едно оптимално решение на тази „неудобност“ са стъклените преградни стени – прост и стилен начин да променим вида на помещенията в нашето жилище.


стъклени преградни стени

Използването на стъклени преградни стени може да се каже, че е рядко явление и сравнително ново. Бързото развитие на съвременните технологии и разнообразието, което ни се предлага прави възможно всеки да използва „стъкло“ в дома съчетавайки го не само с модерен, но и традиционен или стандартен интериор. Популярността на стъклените преградни стени през последните години се дължи на новите видове материали използвани за тяхната направа, който ги правят по-трайни, трудно чупливи, надеждни и издръжливи.

преградни стени


Предимства


Има няколко основни аргумента в полза на стъклените преградни стени - универсалност, компактност, надеждност и лесна инсталация. Тяхната универсалност идва от факта, че стъклото е материал, който се вписва във всеки стил и условия, без значение от цветовете, подовите настилки, стените, таваните и дори мебелировката.  Преградните стъклени стени, за разлика от другите възможни опции като гипсокартон или тухли, са тънки и не заемат място. Надеждността им се дължи на използването на подсилено или закалено стъкло използване за тяхната направа, което ги прави издръжливи на удари и чупливост. Те могат да бъдат фиксирани или движещи, като методите за тяхното фиксиране могат да бъдат с различни според помещението и целта с която се монтират, а движещите могат да бъдат плъзгащи или сгъваеми. Разбира се, техният вид също е от значение като тук може да се задоволим с естественият вид на материала или да заложим на цветно стъкло, матирано, с гланцирана или огледална повърхност или пък с мотиви и дори цели рисунки. Така стъклените преградни стени се превръща не само във функционални, но и в декоративни елементи от интериора на дома. Стандартни или оригинални те са подходящ начин да направим жилището си истински дом! И накрая, монтажа и инсталацията на стъклените преградни стени е в пъти по-бърза и лесна от тази на останалите преградни опции. Освен това, като стъклени прегради може да разгледаме и вратите от стъкло, който също набират популярност през последните години - повече за тях, прочетете на тази страница

стъклени стени


Приложение и монтаж


Практически стъклените преградни стени могат да се използват навсякъде в дома, но са по-предпочитани за места, в които не се нарушава личното пространство или не са удобни за подобен „открит“ изглед като хол, кухня и трапезария. С тях лесно може да отделите различни зони или да обособите отделни помещения, като това не е за сметка на визуалното възприятие, както е при подобни решения като декоративните стъклени тухли например. Напротив, с тези прегради запазвате и дори разширявате пространството като внасяте допълнителна светлина отразявана от стъклото. Като недостатък на стъклените преградни стени е по-високата цена и необходимостта от специалисти при тяхното монтиране, особено при такива с оригинален, нестандартен или креативен дизайн. Тук, ние от Builder.bg идваме на помощ. Ако търсите майстор или фирма за монтирането им, както и за всеки друг ремонт, намерете го бързо, лесно и безплатно от тук

преградни

сгъваеми прегради от стъкло

стена от стъкло

преградна стена


стъклена врата

декоративна преграда


 

Източник

 
Стъклените прегради могат да бъдат фиксирани или движещи, като методите за тяхното фиксиране могат да бъдат с различни според помещението и целта с която се монтират, а движещите могат да бъдат плъзгащи или сгъваеми. Разбира се, техният вид също е от значение като тук може да се задоволим с естественият вид на материала или да заложим на цветно стъкло, матирано, с гланцирана или огледална повърхност или пък с мотиви и дори цели рисунки. Така стъклените прегради се превръща не само във функционални, но и в декоративни елементи от интериора на дома. Стандартни или оригинални те са подходящ начин да направим жилището си истински дом!


Източник


Назад

Още статии от блога

Биобетон, който сам запълва пукнатините си!
Семпъл и уютен тавански апартамент
Малка смарт къща създадена за студенти