Предимства на ламинирания паркет

Планирате смяна на подовата настилка във вашия дом и сте се спрели на ламинирания паркет? Съотношението цена-качество, което ламината предлага го е превърнал във все по-предпочитан през последните години, но не само това го прави водещ в избора за подова настилка на дома. Днес ще ви запознаем с предимствата на ламинирания паркет, които да Ви помогнат в избора му при предстоящия ремонт.


Ниска цена и лесен монтаж


На първо място, едно от предимствата на ламинирания паркет е неговата ниска цена както и качеството му, в сравнение с повече други подови настилки. Поставянето на ламинат е сравнително бърз, лесен и чист процес, което дава възможност за броени часове да се монтира новата подова настилка. Не се изисква прекалено планиране за поставянето му, тъй като ламината представлява плоскости, свързващи се една с друга с помощта на сглобки, което значително улеснява монтажния процес. Повече за избора на ламиниран паркет и методите за неговия монтаж прочетете на тази страница.


монтаж ламиниран паркет
Източник


Външен вид и поддръжка


Ламинираният паркет се предлага в голямо разнообразие на цветове и текстури, имитиращи основно естествени или екзотични дървета. Също така, може да намерите и ламинат имитиращ плочки, теракота, гранитогрес, камък, мрамор и др. Допълнително предимство на ламинирания паркет е комбинирането с други подови настилки, както и лесното почистването и поддръжка. Реално, той е най-лесната за поддържане подова настилка, като основно нуждаеща за почистване на ламината е забърсване с влажен парцал. Един от най-често пренебрегваните елементи, допълващи външния вид на ламинирания паркет са подовите первази. И за да не пропуснете тази задължителна част от неговото монтиране, вижте как да изберете подходящи подови первази, с които да създадете плавен преход от пода към стените.
 

поддръжка ламиниран паркет
Източник


Устойчивост при експлоатация


Ламината е много устойчив на механично натоварване, както и на температурни и светлинни изменения, поради структурата и състава си. По не го рядко биха останали драскотини и следи от тежки предмети и мебели, а огъването и деформацията са голяма рядкост. Освен това, специалното покритие на ламинирания паркет го предпазва от вода и го прави трудно запалим. Въпреки, че ламината е разпространен като подова настилка, той започна да придобива популярност и с монтирането му върху стени. Ако планирате поставяне на ламиниран паркет във вашия дом, намерете подходящ майстор на Builder.bg
 

ламинат
Източник


Назад

Още статии от блога

Опънати тавани в банята
Да подредим съвременната всекидневната!
Интересни техники за стените в спалнята