Как да следя и управлявам моята заявка?

За да следиш какво се случва с твоите заявки, е необходимо първо да влезеш в твоя профил. След това използвай бутона „Моите заявки“, намиращ се в лентата от горната част на сайта, от където може да следиш статуса и хода на твоите заявки. Там ще можеш да ги управляваш, да следиш предложените оферти по тях,  да се свързваш с отделните кандидати и да избираш изпълнител на твоя проект. Също така, броят на новите кандидатури по твоите заявки ще бъде отразен, за да си винаги информиран за последните оферти, които получаваш от майстори, бригади и форми, близо до теб.



Какво е статус на заявка?


Статусът на заявката е видим по всяко едно време и се отразява под нейното описание, като той може да бъде: 
НЕАКТИВНА” - заявка, която в момента чака одобрение от администратор след нейното пускане или такава, която е деактивирана поради определена причина.
АКТИВНА” - заявка, която в момента е актуална и различни изпълнители могат да кандидатстват по нея чрез своите оферти.
В ПРОЦЕС” - заявка, за която вече е нает изпълнител и работата по нея се изпълнява в момента.
ЗАВЪРШЕНА” - заявка, която вече е изпълнена, а работата по проекта е приключила.
ИЗТЕКЛА” - заявка, на която срокът за изпълнение е приключил (и не е подновен) или не е нает изпълнител до изтичане на времето за стартиране на проекта. Тази заявка може да бъде деактивирана или подновена по-всяко едно време, чрез смяна на времето за стартиране.




Как да редактирам моята заявка?


За да редактираш твоята заявка, използвай бутона "Разгледай заявката" намиращ се в долният й десен ъгъл, водещ към страницата с нея. Тук ще видиш бутон “Редакция” намиращ се отново в долният десен ъгъл на заявката, като от там може да промениш информацията за нея, след което да я запазиш чрез бутона "Запази промените". След редакция, твоята заявка ще бъде отново одобрена от администратор, за което ще те уведомен на твоя имейл адрес. 



Как да деактивирам или активирам заявка?


За да деактивираш твоята заявка избери бутона “Редакция” на дадената заявка, след което използвай бутона "Деактивирай заявката". Когато една заявка е деактивирана, тя е неактивна и по нея изпълнители няма да могат да кандидатстват с оферти. За да направиш заявката отново активна, използвай бутона "Активирай заявката", като така тя ще стане отново видима и активна.



Моята заявка е “изтекла”. Какво да правя?


В случай, че твоята заявка изтече и ти не си подновил срока ѝ или все още не си намерил изпълнител, ще бъдеш уведомен на твоя имейл. След това ще имаш възможност да подновиш нейния срок или да я деактивираш. Въпреки, че твоята заявка е изтекла, изпълнители все още ще имат възможност да кандидатстват по нея, като по този начин даваме втори шанс на проекта ти да бъде реализиран.



Мога ли да прекратя моята заявка?


Да, може да прекратиш твоята заявка по всяко едно време, чрез бутона “Деактивирай заявката”, след като избереш “Редакция” на дадената заявка. Ако по време на прекратяването, по заявката има направени оферти, ти все още ще може да комуникираш с тези кандидати и ако на по-късен етап решиш да подновиш заявката, отново може да се свържеш с тях.


Разбери как получаваш оферти по твоята заявка от тук.


Запитване за оферта

Назад