Как да наема изпълнител?

Ако си избрал някой от кандидатите по твоята заявка, вече си постигнал споразумение с него и искаш той да започне работата по твоя проект, отбележи това като използваш бутона “Избери този билдър”, намиращ се в полето с неговата оферта. След избиране, системата на Builder.bg ще те помоли за повторно потвърждение на твоето решение. Така ще посочиш, че със сигурност този билдър стартира изпълнението на твоят проект, заявката ти ще премине със статус “В процес”, а след приключване на работата ще имаш възможността да оставиш своите оценки и мнение за него.

 


Как да направя правилна преценка при наемане на изпълнител?


Платформата на Builder.bg разполага със система за репутация, която помага на клиентите в техният избор на изпълнител. Всеки един майстор, бригада или фирма изгражда своята репутация на база оценки и мненията на клиенти, с които е работил.  За да я разгледаш е необходимо от полето с оферта на конкретния кандидат да избереш бутона “Разгледай профил”.  Там ще видиш допълнителна информация за него; неговата репутация; мнения от клиенти, с които той вече е работил и история на неговите кандидатури. Репутацията на всеки изпълнител ти дава информация за отношението му към клиента, чистотата при работа, качеството му на работа и съотношението цената качество, което предлага. Също така може да разгледаш мнения, оставени от клиенти, за свършената от него работа по техни заявки. По този начин, платформата на Builder.bg ти дава нужната информация за всеки един кандидат, като ти помага в избора на подходящ изпълнител за твоя проект.

 


Мога ли да се доверя на изпълнител с ниска репутация?


Всеки новорегистриран изпълнител в платформата на Builder.bg стартира без репутация и за да придобие такава е необходимо да има вече завършени проекти. Това, че един изпълнител няма репутация или тя е ниска не винаги е критерии за качеството на неговата работа. Разбира се, тези които имат висок рейтинг са вече доказани и биха били предпочитани от клиенти. Все пак може да се довериш и на изпълнител с ниска репутация, като преди това препоръчваме да комуникираш с него чрез системата ни за съобщения и ако достигнете до уговорка за стартиране, да го наемеш.

 


Не мога да избера нито един от кандидатите за изпълнител на моята заявка. Какво да правя?


Ако никоя от офертите не ти допада и не можеш да избереш кандидат за изпълнител по твоя проект, не се притеснявай. Препоръчваме ти да изчакаш изтичането на срока за стартиране на проекта, който си посочил при подаване на заявката. В случай, че до тогава все още няма подходящ според теб кандидат, който да избереш за изпълнител, може да редактираш заявката като подновиш срока ѝ

 


Задължително ли трябва да наема изпълнител?


Не, платформата на Builder.bg не те задължава по никакъв начин да наемеш изпълнител. Нашата цел е да ти помогнем в избора на подходящ изпълнител за твоя проект и да те улесним при неговото търсене и наемане! В случай, че се откажеш от тази заявка може да я прекратиш по всяко едно време чрез бутона “Деактивирай заявката”, след като избереш “Редакция” на съответната заявка. 

 


Мога ли да избера повече от един изпълнител или да променя избора си?


За една заявка може да избереш само един изпълнител на твоя проект.  Ако в редки случай избереш погрешен изпълнител или непосредствено след първоначалният си избор искаш да наемеш друг, не се колебай, свържи се с нас възможно най-бързо и ние ще ти помогнем.

 


Разбери още как става реализирането на твоя проект от тук

Запитване за оферта

Назад