Как да бъда успешен изпълнител?

За да бъдеш успешен изпълнител в платформата на Builder.bg ние ти предлагаме няколко лесни съвета. Те ще ти помогнат да откриеш нови възможности и да подобриш своята реализация.

 


Представи се добре


Попълни информацията в твоя профил максимално ясно и изчерпателно, тъй като тя е твоята “визитна картичка” пред клиентите в платформата на Builder.bg. Когато предлагаш оферта по дадена заявка, нейният заявител може да разгледа профила ти, като вижда информацията за теб, твоята репутация и мнения оставени от предишни клиенти.

 


Кандидатствай повече


Тъй като ние ти даваме възможността да предлагаш оферти неограничено, ти препоръчваме да не спираш с предложения само по една или две заявки. Напротив, имай свободата да предложиш своите оферти на максимално повече заявители. Може да следиш новите актуални заявки от твоите сфери на дейност от страницата “За мен”, след като влезеш в платформата на Builder.bg или да потърсиш конкретни заявки, използвайки останалите страници на сайта.

 

По-добра оферта


Ние от Builder.bg знаем, че добрият изпълнител винаги трябва да предложи възможно по-добра оферта на своя клиент. Препоръчваме ти при предлагането ѝ да запишеш своята цена напълно обективно, без да те притеснява факта, че бюджета записан от заявителя може да липсва или да бъде по-малък от твоето предложение. Все пак, клиентите не винаги имат точна представа за сумата, която ще струва изпълнението на техния проект. Също така предложената от теб сума за изпълнение не е задължително да бъде крайна, тя може да се промени след като се свържеш с клиента и разбереш допълнителни детайли по проекта. Не забравяй още в първоначалното съобщение на офертата до заявителя да споменеш какво предлагаш и колко скоро може да започнеш работа.

 

Свържи се пръв


Платформата на Builder.bg свързва теб и различните заявители чрез система за съобщения. Когато кандидатстваш по заявка, не се колебай да оставиш на клиента съобщение пръв, като по този начин ще покажеш своята заинтересованост. Попитай го за всички детайли по заявката, за да добиеш възможно най-ясна представа за идеята му. Освен това, ти препоръчваме при евентуален интерес от страна на клиента към твоето предложение, да се свържеш с него по телефона за постигане на споразумение и евентуално ти наема като изпълнител на неговия проект.

 

Постигни споразумение


Най-важното, преди да се договориш с клиента за започване, е да се запознаеш подробно с предстоящите ремонтни или строителни работи. Добре е да не  допускаш грешката да стигаш до споразумение, без да си уточнил детайлите по проекта. Препоръчваме ти след първоначалното общуване чрез съобщения с клиента, ако той има интерес от твоето предложение, да го помолиш да се свърже с теб по телефона. Така ще може да уговорите финалното споразумение и да започнете работа. Не забравяй да му напомниш да отбележи стартирането на проекта през неговия профил в платформата на  Builder.bg, за да може след приключване да получиш оценки и мнения.

 

Добре свършена работа


Добрият изпълнител умее да подрежда работата си така, че при нейното изпълнение да има последователност и синхрон. Въпреки това всеки има своите силни и слаби страни в различните аспекти на неговата работа. Няма как да клиента да остави една единствена оценка, когато на среща си има толкова комплексна дейност. Ние от Builder.bg знаем това и поради тази причина даваме няколко критерия, по които един изпълнител може да бъде оценяван и на базата на които да гради своята репутация. Това са: отношение към клиента, чистота на работа, качество на работа и съотношение цена-качество. Препоръчваме ти да имаш в предвид тези критерии, като по-този начин те могат да бъдат стимул за подобряване на твоята работа. Също така ако преди стартиране или по време на проект си възпрепятстван по някакъв начин да започнеш или прекъснеш работата, ти препоръчваме винаги да уведомяваш клиента. Така той няма да остане недоволен, а след приключване на заявката ти остави добри оценки и мнение за теб.

 

Твоята репутация е важна


След приключване на проект, не забравяй да напомниш на клиента да отбележи това през неговия профил в платформата на Builder.bg, както и да остави своите оценки и мнение. Това е начина, по които ти градиш своята репутация за да бъдеш все по-предпочитан от нови клиенти и да получаваш повече работа.
Регистрирай се като изпълнител

Назад