Блог


Всекидневна Кухня и трапезария Спалня Детска Баня Офис Тераса и веранда Градина Мебели Декорации Архитектура и дизайн Съвети за дома Направи си сам Полезно за майстори Всички
Страница:
1
Какво трябва да знаем за гипсовата мазилка!
Почти всеки ремонт, основен или частичен е съпроводен с измазването на стените. Това е трудоемка и отнемаща време работа, която зависи от типа на мазилката и технологията, с която се нанася. Гипсовата мазилка е една от най-често използваните при вътрешни ремонти, поради свойството й с нея да се постигне гладка повърхност при измазване, осигуряването на добра основа за боядисване и не само.
Добавена на: 25 юли 2016 Разгледай
Вашият покрив може да генерира електричество!
Използването на слънчева енергия вече не е нещо ново, но развитието на тези технологии ни предлага все по-иновативни методи. Шведската компания Soltech Energy ни показва как покрива на нашата къща може да генерира електричество по стилен и модерен начин, без това да е за сметка на ефективността.
Добавена на: 01 февруари 2016 Разгледай
EchoPanels - абсорбиращи звука панели, изработени от пластмасови бутилки
Подобряването на звукоизолацията в една стая не означава, че трябва да направите компромис с нейния вид. Това ни показват създателите на абсорбиращите звука панели EchoPanels, които позволяват да имате едновременно комфортен, стилен и екологичен интериор.
Добавена на: 11 януари 2016 Разгледай
Hempcrete – материалът, който променя строителството
Когато става въпрос за разработване на нови устойчиви материали, които ще направят жилищата ни ефективни и природосъобразни, в повечето случаи ги свързваме с изолация, осветление и енергийна ефективност. Един от тези новаторски материали е Hempcrete и ако все още не сте чували за него, ще бъдете изненадани!
Добавена на: 10 декември 2015 Разгледай
Строителни материали, които ще променят бъдещето
Технологиите напредват неумолимо, но това за съжаление понякога е за сметка на средата и материалите, от които създаваме нашите домове. На фона на всичко изкуствено, което ни заобикаля, все пак има хора, които разработват ново поколение строителните материали. 
Добавена на: 12 ноември 2015 Разгледай
Гранитогресът - предпочитан съвременен материал
Докато за добрите и качествени естествени материали е характерна по-високата цена ще продължава да има търсене на добри заместители. Гранитогресът е съвременно решение при настилките и облицовките на подове, стени и фасади, като неговата по ниска цена и близките до естествените материали качества го превръщат в предпочитан за тази цел.
Добавена на: 11 ноември 2015 Разгледай
Основни техники при лепенето на плочки
Плочките са една от най-разпространените подови настилки, като те варират в различни видове, цветове и размери. Успешното им полагането зависи от правилното лепене и нареждане, като тук не говорим само за материалите и вида на плочките, но и от техниката, която ще се използва.
Добавена на: 09 октомври 2015 Разгледай
Материали, използвани за изграждане на стени
В съвременното строителство съществуват различни материали за изграждане стените на една сграда. Те са елементите, които отделят пространствата в нашият дом или офис, като осигуряват комфорта и необходимото разположение за нашите нужди.
Добавена на: 30 септември 2015 Разгледай
Слънце и електричество – най-добрата комбинация!

Сигурно сте виждали слънчеви панели на покривите на къщи или офис сгради, но едва ли сте виждали слънчеви плочки? Така де, дори и да сте виждали, едва ли го знаете. Разберете какво представляват те и кака работят.

Добавена на: 12 септември 2015 Разгледай
Пет инструмента, задължителни за всеки майстор
Старата поговорка гласи: „Има си инструмент за всяка работа“ и ако поразгледате набързо в местния железарски магазин, ще разберете, че тези думи отговарят на истината.  Ще откриете, че има инструменти за най-специфичната и деликатна работа. Такива, които може да ви се наложи да използвате системно и дори такива, които може би няма да ползвате никога. 
Добавена на: 26 август 2015 Разгледай
Страница:
1