Блог


Всекидневна Кухня и трапезария Спалня Детска Баня Офис Тераса и веранда Градина Мебели Декорации Архитектура и дизайн Съвети за дома Направи си сам Полезно за майстори Всички
Страница:
1
2
Биобетон, който сам запълва пукнатините си!
Въпреки, че бетонът се смята за един от най-здравите и трайни строителни материали, винаги има място за неговото подобрение. Екип от учени представя бетонът на бъдещето, който може сам да се регенерира с помощта на специални бактерии.
Добавена на: 25 февруари 2016 Разгледай
20 необикновени къщи на необикновени места
За някои хора, да построиш сам своя дом на място, където ти искаш, е най-голямата мечта. За да го постигнат обаче, те знаят, че могат да направят всичко, което искат. Тези необикновени къщи, построени от собствениците си на още по-необикновени места доказват това!
Добавена на: 12 февруари 2016 Разгледай
Невероятни компактни къщи
Поради каква причина бихте живели в малка къща? Липсата на достатъчно пари за по-голяма или проблеми с намирането на подходящо място? Това е без значение за тези хора и техните компактни домове, чиято площ е дори е по-малка от една стандартна стая. Въпреки това те са щастливи в домовете, които притежават. Вижте ги!
Добавена на: 10 февруари 2016 Разгледай
Приказна къща построена от сламени бали
Най-вероятно сте чували и дори виждали къщи, построени от сламени бали. Те не са нещо ново, но тяхната популярност набира все повече последователи. Тази приказна къща е изградена по този начин, но изненадите не спират само с външния вид.
Добавена на: 03 февруари 2016 Разгледай
Гора от стомана и зеленина
Проектирана от архитекта Лучано Пиа, тази уникална сграда е била построена в Торино, Италия. Нейната носеща конструкция е направена от стомана, но не само под формата на стандартни колони, но и такива, оформени като дървета и клони. Нещото, което завършва тази нестандартна архитектурна обаче са растенията, чрез които сградата оживява.
Добавена на: 01 февруари 2016 Разгледай
The Urban Treehouse – модерно строителство в хармония с природата
The Urban Treehouse е семеен проект, който се основава на инициативата за построяването на истински функционални къщи на дърво, замислени така, че да бъдат с модерен вид и в хармония с природата. Предназначени за отдаване под наем или като къщи за гости, тези новаторски конструкции са идеалното бягство от реалността.
Добавена на: 01 февруари 2016 Разгледай
Зелени покриви и стъклена фасада
„Облечен“ в стъкло, този луксозен ваканционен дом, освен че разполага с перфектното местоположение и спираща дъха гледка има една уникална особеност. Неговите покриви са „зелени“, не само за да вписват в пейзажа и но и за да запазват топлината вътре.
Добавена на: 29 януари 2016 Разгледай
Дървените греди на тавана – съвременно решение в интериора
Все по-често, в интериора на много къщи, дървените греди по тавана се оставят на показ. И докато преди години се целеше тяхното скриване, сега нещата стоят съвсем различно. Те се се превърнали в съвременно решение за интериора, не само на традиционните стилове, но и за хай-тек и минимализма.
Добавена на: 27 януари 2016 Разгледай
Живот в 700 годишна пещера – дом за мечтатели

Какво може да ви накара да живеете в пещера? Дали е достатъчно удобно място за създаване на домашен уют? Вижте как един съвременен човек става „пещерняк“ като превръща 700 годишна пещера в дома на мечтите си!
Добавена на: 26 януари 2016 Разгледай
Невероятна хижа, уловила духа на планината
Тази уютна планинска хижа в северна Италия е построена от естествен камък, използвайки традиционни строителни техники. Нейните собственици са мечтали за дом, който въплъщава духа на планината и благодарение на архитекта Алфредо Ваноти, тяхната мечта е станала реалност.
Добавена на: 25 януари 2016 Разгледай
Приказна хижа в горите на Норвегия
Ако мечтаете за романтична и релаксираща почивка, тази малка приказна къщичка е точното място за вас. Разположена в красивите гори на Норвегия, нейният външен вид ще ви плени от пръв поглед, а когато надникнете във вътрешността ѝ, едва ли ще искате да си тръгнете.
Добавена на: 20 януари 2016 Разгледай
Абстрактна къща, която изглежда като скулптура
Абстрактна къща, разположена в покрайнините на езеро в Западен Масачузетс, САЩ, която изглежда по скоро като скулптура отколкото като дом. Но изненадите не спират до тук! Освен необичайния си екстериор, тя ще ви плени и с още по-оригиналния си интериорен дизайн.
Добавена на: 18 януари 2016 Разгледай
Малка триъгълна къща с впечатляващ интериор
Този необикновен проект е реализиран от японската архитектурна фирма  Mizuishi Architect Atelier и представлява малка триъгълна къща със скромната площ от 29 кв. м. И ако това ви се струва впечатляващо, почакайте да надникнете вътре!
Добавена на: 15 януари 2016 Разгледай
Стъклени тухли в интериора на дома
Стъклените тухли са използвани от дълго време като довършителен материал, но употребата им през последните десетилетия е претърпяла значителни промени.  Тяхната декоративна функция в съвремието отново става популярна поради уникалните им свойства и голямото разнообразие.
Добавена на: 15 януари 2016 Разгледай
Водна кула превърната в забележителен дом

Нов живот за изоставена водна кула в Лондон, която се превръща в изключителен дом. Невероятен пример за това как реновирането и преструктурирането на стари сгради може да се превърне в нещо уникално. Сливане на готически стил с елементи на хай-тек дизайна от 21 век.
Добавена на: 15 януари 2016 Разгледай
Страница:
1
2