Блог


Всекидневна Кухня и трапезария Спалня Детска Баня Офис Тераса и веранда Градина Мебели Декорации Архитектура и дизайн Съвети за дома Направи си сам Полезно за майстори Всички
Текстилните тапети са винаги на мода!
Стените създават цялостния фон на интериора в едно помещение. Възможностите за тяхното боядисване, облепяне и декориране са почти безкрайни. Тапетите са един от многото варианти и все пак те се предлагат в голямо разнообразие: хартиени, винилови, релефни, текстилни, фототапети и др. Въпреки това текстилните си остават най-стилни и красиви, като винаги ще са на мода.
Добавена на: 25 ноември 2015 Разгледай
Изкуственият камък – стил и качество
Естественият камък е един от най-старите познати строителни материали, като днешно време се използва все по-малко и основно за довършителни работи. Популярността му обаче, намалява поради факта, че на пазара се предлагат алтернативни строителни и облицовъчни материали като изкуствения камък.
Добавена на: 24 ноември 2015 Разгледай
Къде и защо да използваме теракота, фаянс и гранитогрес у дома?
В съвременна употреба плочките се използват както за дома, така и за обществени места. Освен чисто функционалното си приложение, те предлагат разнообразен вид и варианти за естетическо оформяне. По-специално, употребата им за дома винаги е повдигала въпроси, на които ще се постараем да ви отговорим.
Добавена на: 24 ноември 2015 Разгледай
Да изберем подходящи подови первази
Ако вече сте избрали подова настилка и сте я монтирали, значи е дошъл момента за избор и на подови первази. Това е един много важен момент, защото подовите первази са финалният щрих в довършването ремонта на пода, а от правилния им избор зависи естетическият изглед на дома.
Добавена на: 19 ноември 2015 Разгледай
Предимства на отоплението с конвектор
Електрическите конвектори са универсално решение като основно и допълнително отопление на дома през студените месеци. Тяхната ефикасна система за затопляне и регулиране на температурата ви позволява да създадете една комфортна среда.
Добавена на: 18 ноември 2015 Разгледай
5 интериорни мита, които е време да разбием!


Забравете всичко, което знаете за декорирането. Време е да разбием на пух и прах пет от най-често срещаните мита относно интериора на дома!
Добавена на: 12 ноември 2015 Разгледай
Купуване и съхраняване на строителни материали
Предстои ви ремонт! Нямате излишни средства за наемане на професионалист, който да осигури всички нужни материали или просто искате сами да ги закупите. Нашите съвети идват на помощ.
Добавена на: 11 ноември 2015 Разгледай
Защо да изберем балатума за подова настилка?
При всеки ремонт или освежаване на дома освен пребоядисване, смяна на тапети и закупуване на нови мебели, често се замисляме и за подмяна на подовете. Въпреки големият избор от подови настилки, все още популярен си остава и балатума. Ето няколко причини, поради които да изберем точно него.
Добавена на: 04 ноември 2015 Разгледай
Как да открием проблеми в хидроизолацията на покрива?
Професионалните строители никога няма да ви кажат да спрете с постоянната поддръжката на покрива. Той е от съществено значение за вашия дом, а грижите за него са много важни и при наличие на проблеми с хидроизолацията може да се стигне до сериозни щети. Разберете как да откриете такива проблеми на време и на какво се дължат те.
Добавена на: 26 октомври 2015 Разгледай
Необходимо ли е инсталирането на аспиратор в кухнята?
Купуването и инсталирането на аспиратор в кухнята е добра инвестиция от гледна точка на премахването на миризмите и отвеждането на влага по време на готвене. По този начин може да подобрите значително комфорта във вашия дом и този на цялото семейство. Достатъчно е да кажем, че аспиратора е от съществено значение за кухнята.
Добавена на: 21 октомври 2015 Разгледай
6 страхотни идеи как да подредим снимки на стената
С появата на цифровите апарати и мобилните устройства всеки може да се похвали с безброй снимки. Време е да ги изкараме от електронните носители и да ги поставим там, където им е мястото - в рамки, по стените у дома. И за да не се превърне традиционното в скучно, вижте тези чудесни идеи как да ги подредите. Така ще прибавите още нещо в интериора на дома, което да ви напомня за приятните спомени.
Добавена на: 20 октомври 2015 Разгледай
Как да решим проблема с напуканата боя?
Интериорната боя понякога се напуква и пада, което най-често се дължи на стареене или неправилно боядисване. Забележите ли напукване или лющене е добре да вземете мерки, за да предотвратите тяхното разпространяване.
Добавена на: 19 октомври 2015 Разгледай
Съвети при избора на подови плочки
Въпреки че плочките са универсално решение за подова настилка, понякога тяхното избиране може да се превърне в истинско главоболие. Изборът им най-често се влияе от естетическият вид, но освен облика има редица други критерии, които е добре да бъдат взети под внимание.
Добавена на: 18 октомври 2015 Разгледай
4 причини да инсталирате външни ролетни щори
Функционални, устойчиви, лесни за поддържане и подхождащи на всяка фасада, външните ролетни щори са избор на все повече хора. Ние ви даваме 4 добри причини, защо и вие да ги изберете.
Добавена на: 10 октомври 2015 Разгледай
Избор на ламиниран паркет и неговият монтаж
В днешно време ламинираният паркет е една от най-разпространените подови настилки, като става все по-търсена и предпочитан не само поради достъпната си цена, но и поради качествата, които притежава. Научете как да изберете подходящ ламиниран паркет и какви са стъпките за неговият монтаж?
Добавена на: 06 октомври 2015 Разгледай