Основни видове вани

Излизат ли ваните от мода? За много собственици на домове, изживяването да се отпуснеш с книга в топла вана, особено през онези ужасно дълги зимни месеци, е несравнимо преживяване. Ваните не са сменяеми, а напротив - всяка една е избрана изключително за притежателя си. И не е само това! Избора на вана зависи и от наличното пространство на дома, в който се намира.
 

Свободно стояща вана на крачета


Свободно стоящите вани не са свързани със стените или която и да е друга повърхност. Тези класически вани, изискват голяма баня в която да се поберат и същевременно достатъчно място за преминаване.
Първо, свободно стоящите вани на крачета са значително по-скъпи от вградените или свободно стоящите без крачета. Второ, имате нужда от много място за тях. Да, бихте могли да ги вмъкнете и в някой закътан ъгъл, но тези вани са предназначени да внушават простор и свобода на движенията. Естествено техен недостатък е, че всички водопроводни джаджи също са изложени на показ, затова трябва да се поизръсите и за по-дизайнерски такива, които да съвпаднат с лукса на ваната.

 

Източник
 

Вградена вана


Вградените са най-лесните за инсталиране и най-евтините вани, които можете да си закупите. Лошото тук е, че повечето такива са доста късички и се продават най-много в разновидност от два три размера.
Вградената вана е онзи тип, който ние всички познаваме и най-вероятно ползваме от години. Тази вана пасва чудесно на стандартните правоъгълни бани, като често това дава възможност над ваната да се монтира душ и да се ползва по двата начина.

 

 

Свободно стояща вана без крачета


Искате нещо нестандартно, ами тогава си купете „кутия“ – ще ви е нужна за да инсталирате в нея свободно стояща вана без крачета. Този уникален вид вана има нужда от място, в което да бъде инсталирана. Може да бъде допряна до стена или пък не – избора си е ваш. Истината е, че изискват доста място.
 

 

Ъглова вана


Когато си поставяте ъглова вана, едва ли първата ви мисъл е как ще къпете децата в нея. По-скоро биха ви дошли по-романтични идеи или пък вече се топите при мисълта за домашен спа център.
Винаги скъпи, ъгловите вани, "изяждат" доста пространство и изглежда  не са никак практични. На кой ли му пука за това обаче? Ако обичате да се киснете в компанията на вашата половинка, тази вана е за вас. Триъгълните вани всъщност са петстранни, не тристранни, както намеква названието им. За съжаление обаче, отнема цяла вечност да се напълнят и ако сте на бойлер, тази задача може да се окаже дори невъзможна!

Източник

Назад

Още статии от блога

Малка триъгълна къща с впечатляващ интериор
Великолепен калифорнийски дом за милиони
Ламинат на стената – творческо използване на подовата настилка