Помощ
Често задавани въпроси от заявители

Какво е потребителски профил?
При първоначално запитване за оферти чрез платформата на Builder.bg е необходимо да направиш безплатна регистрация, с която създаваш свой потребителски профил. При нейното завършване, на имейл адреса посочен от теб, ще получиш потребителско име и парола за достъп. Чрез бутона "Вход" - "Вход за заявители", намиращ се в главната навигационна лента на сайта, може да влезеш в своя потребителски профил, където да следиш и управляваш своите заявки за работа, да преглеждаш оферти, предложени от различните майстори и фирми, да се свързваш с тях, както и да избираш изпълнител за твоя проект. 
Как да управлявам моя профил?

За да управляваш профила си, е необходимо първо да влезеш като заявител чрез бутона "Вход" - "Вход за заявители", използвайки твоето потребителско име и парола. След успешно влизане в платформата на Builder.bg ще бъдеш автоматични пренасочен към страницата "За мен", където ще виждаш твоите данни, подадените от теб заявки за работа, оставени от теб мнения за изпълнители и последни статии от нашия блог. Също така, в лентата от горната част на сайта ще виждаш  бутоните “Моят профил”, "Моите заявки" и “Моите кандидатури”, от където може да редактираш твоите данни и да следиш и управляваш офертите и съобщенията оставени във връзка с твоите заявки за работа.

Как да направя запитване за оферта?

Запитване за оферта може да направиш по всяко време чрез бутона „Запитване за оферта“ от горната навигационна лента на сайта. Също така, запитване може да бъде направено от началната страница на платформата Builder.bg или като използваш един от бутоните "Запитване за оферта”, намиращи се в различните страници на сайта.

За да завършиш успешно своето запитване, попълни формата за описание на твоя заявка в сферата на строително-ремонтните услуги, следвайки инструкциите за допълнителна информация във всяко поле. В случай, че имаш затруднения, кликлни върху иконата , намиращ се над всяко поле. Колкото по пълно е описанието на твоя проект, толкова повече изпълнители ще кандидатстват със своите оферти по него. Моля, не записвай никъде в полетата от формата за запитване телефон или адрес, тъй като ще бъдат премахнати. След като изпратиш твоето запиване за оферти, то подлежи на одобрение от администратор в рамките на 24ч., като ще бъдеш уведомен за неговото публикуване на имейл адреса посочен от теб при регистрация. Докато бъде одобрена твоята заявка, може да я видиш в профила си в раздел "Моите заявки", където ще бъде със статус "Неактивна". Веднъж публикувана в платформата на Builder.bg, твоята заявка ще е достъпна за изпълнители, които да кандидатстват с оферти по нея.

ВАЖНО! Стреми се първоначалната информация, която записваш в твоята заявка за запитване на оферти да бъде максимално точна, за да не се налага последваща редакция. Ако след публикуване, правиш някакви промени може да подведеш кандидатите по нея, а по този начин има вероятност да получиш некоректни оферти или изпълнителите да се отнесат несериозно. Ние препоръчваме ако правиш такива промени, те да бъдат малки доуточнения, а не основни промени.

Как да следя и управлявам моята заявка?
За да следиш какво се случва с твоите заявки, е необходимо първо да влезеш в твоя профил. След това използвай бутона „Моите заявки“, намиращ се в лентата от горната част на сайта, от където може да следиш статуса и хода на твоите заявки. Там ще можеш да ги управляваш, да следиш предложените оферти по тях,  да се свързваш с отделните кандидати и да избираш изпълнител на твоя проект. Също така, броят на новите кандидатури по твоите заявки ще бъде отразен, за да си винаги информиран за последните оферти, които получаваш от майстори, бригади и форми, близо до теб.
Как получавам оферти?
Оферти по твоя заявки могат да предлагат всички майстори и фирми, регистрирани като изпълнители в платформата на Builder.bg.  За да кандидатства със своя оферта, всеки един от тях трябва да предлага услуги в сферата на дейност и района, за които е подадена твоята заявка. Няма ограничение на кандидатите по една заявка, като по този начин ти ще получиш максимално повече оферти,  от които може да избираш.
Как да се свържа с изпълнител?
За да се свържеш с изпълнители, предложили оферти по твоята заявка, платформата на Builder.bg разполага със система за съобщения, чрез която може да пишеш и поискаш телефон за връзка на всеки един кандидат. За да направиш това, е необходимо от полето с конкретната оферта да избереш бутона "Изпрати съобщение". Също така може предварително да разгледаш неговия профил чрез бутона “Разгледай профила”, след което да му оставиш съобщение. По същия начин всеки един изпълнител, кандидатствал по твоята обява, може първи да ти пише във връзка с уточняване на детайли по твоя проект. Така ние от Builder.bg спомагаме за лесната комуникация и ви свързваме бързо и лесно. В случай, че желаеш директно да се свържеш с даден изпълнител по телефона, използвай бутона "Поискай телефон"от страницата със съобщения или от неговия профил.
Как да наема изпълнител?

Ако си избрал някой от кандидатите по твоята заявка, вече си постигнал споразумение с него и искаш той да започне работата по твоя проект, отбележи това като използваш бутона “Избери този билдър”, намиращ се в полето с неговата оферта. След избиране, системата на Builder.bg ще те помоли за повторно потвърждение на твоето решение. Така ще посочиш, че със сигурност този билдър стартира изпълнението на твоят проект, заявката ти ще премине със статус “В процес”, а след приключване на работата ще имаш възможността да оставиш своите оценки и мнение за него.

Как точно се случва реализирането на моя проект?
След като си избрал изпълнител на твоя проект, постигнали сте споразумение и имате уговорка за стартиране е време да отбележиш това в платформата на Builder.bg. За да стартираш твоя проект отбележи това чрез бутона “Избери този билдър” от полето с конкретната оферта на изпълнители под твоята заявка. След потвърждаване, заявката ти ще придобие статус "В процес", а избраният кандидат ще бъде отбелязан като изпълнител по твоя проект и съответно уведомен за твоя избор. Платформата на Builder.bg не се ангажира спрямо всички последващи отношения между теб и изпълнителя. Ако все пак имаш допълнителни въпроси или възникнат някакви затруднения, свържи се с нас.

ВАЖНО! След приключване на проекта, не забравяй да отбележиш това през твоя профил, чрез бутона "Проектът е завършен" в страницата с твоите заявки. След отбелязването на заявката като завършена,  Builder.bg ти дава възможността да оставиш своята детайлна оценка и мнение за работата на изпълнител. Така ти участваш в изграждането на неговата репутация и помагаш на други клиенти при техния избор.
Как да оценя работата на изпълнител?
 За да оставиш оценка и мнение за даден изпълнител, той трябва първо да е приключил с работата по твоя проект. След приключването му, отбележи това чрез бутона “Проекта е завършен”, намиращ се в дадената заявка. Автоматично ще бъдеш пренасочен към страница, в която да оставиш твоята детайлна оценка и коментар за свършената от изпълнителя работа. Оценяването включва: отношение към клиента; чистота на работа; качество на работа; съотношение цена-качество, както и допълнителен коментар. Всеки един от тези критерии (с изключение на коментара) съдържа рейтинг от максимум 5 звезди, при които 1 звезда е минималната (негативна) оценка, а 5 звезди са максималната (положителна). Не се колебай да оставиш своята обективна оценка, но имай в предвид, че тя не може да бъде редактирана и се отразява пряко върху репутацията на изпълнителя.


Често задавани въпроси от изпълнители

Какво е изпълнител?

зпълнител" е всеки майстор, бригада или фирма, изпълняващ/а услуги в областта на различните ремонтно-строителни дейности, регистриран/а в платформата на Bulder.bg с цел предлагане на същите тези услуги за изпълнение на проекти, заявени от клиенти на сайта www.builder.bg

Как да стана изпълнител?

За да станеш изпълнител в платформата на Builder.bg е необходимо да направиш регистрация от страницата "За изпълнители", намираща се в главната навигационната лента на сайта. Там може да започнеш директно от отворената форма за регистрация на изпълнител или използвайки някой от бутоните “Регистрирай се като изпълнител . За да завършиш успешно регистрацията, попълни твоите данни, следвайки инструкциите и допълнителното описание за всяко поле, маркирано с . След успешно завършена регистрация, твоят профил ще бъде потвърден от наш администратор в рамките на 24 часа. До тогава ще имаш пълен достъп до сайта, като единствено няма да имаш опция за предлагане на оферти по заявки и използване на системата за съобщения. Щом профилът ти бъде потвърден ще може да се възползваш от пълните възможностите, които ти предлага платформата на Builder.bg.

Какво получавам след регистрация?
След като направиш своята безплатна регистрация като изпълнител получаваш достъп до платформата на Builder.bg, което включва персонален профил и видимост на публикуваните заявки за работа. Изключение правят функциите за кандидатстване по заявки и използването на системата за съобщения, който стават достъпни след закупуване на абонаментен план.  Създадени според нуждите на различните майстори, бригади и фирми в областта на строително-ремонтните дейности, нашите планове ти предоставят свободата да намираш клиенти по всяко време, където и да си! Избери абонаментен план според района и сферите на дейност, в които предлагаш услуги, за да получиш възможността да кандидатстваш неограничено по заявки за работа и да печелиш нови клиенти.
Как да управлявам своя профил?
За да управляваш профила си, е необходимо първо да влезеш като изпълнител чрез бутона „Вход“ - "Вход за изпълнители", използвайки твоето потребителско име и парола. След успешно влизане в платформата на Builder.bg, ще бъдеш автоматични пренасочен към страницата "За мен", където ще виждаш твоите данни; заявки, по които си предложил оферти; препоръчани заявки за работа от твоите сфери на дейност; статии от нашия блог и др. От тук имаш достъп и до “Моят профил”, “Моите оферти по заявки” и "Моите съобщения", намиращи се в ленатата от горната част на сайта, от където може да ги следиш и управляваш по всяко време.
Как да предлагам оферти по заявки?

За да разгледаш заявки от твоята сфера на дейност и район на работа може да използваш раздела "Разгледай всички заявки", намиращ се на началната страница на сайта, както и на страницата "За изпълнители", където може да видиш както всички заявки, така и тези с конкретна сфера на дейност. Освен това, след вход в платформата ще имаш достъп до всички актуални заявки за работа, чрез бутона “Активни заявки” намиращ се в главната навигационна лента на сайта. Всяка заявка разполага с бутони "Предложи оферта" и "Остави съобщени". Чрез бутона "Предложи оферта" може да направиш своята оферта към клиента подал заявката за работа, а чрез бутона "Остави съобщени" може директно да изпратиш кратко съобщени или запитване към клиента във връзка с неговата заявка.

Какво се случва с предложените от мен оферти?
За да следиш хода на заявките, по които си предложил оферти, е необходимо първо да влезеш в твоя профил чрез потребителско си име и парола от бутона „Вход“ - "Вход за изпълнители".  След това, използвай бутона „Моите оферти по заявки“ в лентата от горната част на сайта. От там може да следиш твоите оферти и да се свързваш със заявителите на отделните заявки. Също така, в случай че клиент те избере за изпълнител на негов проект, това ще бъде отразено отново в "Моите оферти по заявки", за което допълнително ще бъдеш уведомен на чрез имейл.
Как се свързвам с клиенти?

След като си предложил оферта по дадена заявка, може да се свържеш с нейният заявител като му изпратиш съобщение. За да направиш това използвай бутона "Изпрати съобщение" намиращ се в полето с конкретната заявка. Също така клиент, по чиято заявка си дал оферта има възможност да ти остави съобщение или директно да се свърже с теб по телефона. Това се случва когато той е заинтересован от твоята оферта и иска да продължи комуникацията с теб. При получаване на нови съобщения от клиенти, те ще бъдат отразени в “Моите съобщения” в лентата от горната част на сайта. 

Как ме наемат за изпълнител по проект?

Когато клиент иска да те наеме за изпълнител на неговият проект, най-вероятно ще се свърже предварително с теб по телефона или чрез системата за съобщения. След като сте провели разговори, постигнали сте споразумение и имате уговорка за стартиране, той ще отбележи през неговия профил, че ти си нает за изпълнител на проекта. Това се отразява както в заявката, така и в твоя профил чрез статус “Ти си зает”, за което ще те уведомим допълнително чрез имейл. Платформата на Builder.bg не се ангажира спрямо всички последващи отношения между теб и заявителя при изпълнението на проекта. След като завършиш проекта, заявителя трябва да отбележи това през неговия профил и да остави детайлна оценка и мнение за извършената от теб работа, участващи в изграждането на твоята репутация.

Как изграждам моята репутация?

Чрез системата за репутация в платформата на Builder.bg ние се стремим да помогнем както на всеки майстор, бригада или фирма да бъдат успешени в своята реализация, така и на клиентите в техния избор на подходящ изпълнител. След приключването на проект, клиентът оставя детайлна оценка и коментар за свършената от изпълнителя работа. Оценяването включва: отношение към клиента; чистота на работа; качество на работа; съотношение цена-качество, както и допълнителен коментар. Всеки един от тези критерии (с изключение на коментара) съдържа рейтинг от максимум 5 звезди, при които 1 звезда е минималната (отрицателна) оценка, а 5 звезди е максималната (положителна). По този начин, чрез оставените оценки и мнение по проекти, които си завършил, ти градиш своята репутация и увеличаваш шанса да бъдеш по-предпочитан за изпълнител по проекти от следващи клиенти. 

Как да бъда успешен изпълнител?

За да бъдеш успешен изпълнител в платформата на Builder.bg ние ти предлагаме няколко лесни съвета. Те ще ти помогнат да откриеш нови възможности и да подобриш своята реализация.