Как да направя запитване за оферта?

Запитване за оферта може да направиш по всяко време чрез бутона „Запитване за оферта“ от горната навигационна лента на сайта. Също така, запитване може да бъде направено от началната страница на платформата Builder.bg или като използваш един от бутоните "Запитване за оферта”, намиращи се в различните страници на сайта.

За да завършиш успешно своето запитване, попълни формата за описание на твоя заявка в сферата на строително-ремонтните услуги, следвайки инструкциите за допълнителна информация във всяко поле. В случай, че имаш затруднения, кликлни върху иконата , намиращ се над всяко поле. Колкото по пълно е описанието на твоя проект, толкова повече изпълнители ще кандидатстват със своите оферти по него. Моля, не записвай никъде в полетата от формата за запитване телефон или адрес, тъй като ще бъдат премахнати. След като изпратиш твоето запиване за оферти, то подлежи на одобрение от администратор в рамките на 24ч., като ще бъдеш уведомен за неговото публикуване на имейл адреса посочен от теб при регистрация. Докато бъде одобрена твоята заявка, може да я видиш в профила си в раздел "Моите заявки", където ще бъде със статус "Неактивна". Веднъж публикувана в платформата на Builder.bg, твоята заявка ще е достъпна за изпълнители, които да кандидатстват с оферти по нея.

ВАЖНО! Стреми се първоначалната информация, която записваш в твоето запитване за оферти да бъде максимално точна, за да не се налага последваща редакция. Ако след публикуване, правиш някакви промени може да подведеш кандидатите по нея. По този начин има вероятност да получиш некоректни оферти или изпълнителите да се отнесат несериозно. Ние препоръчваме ако правиш такива промени, те да бъдат малки доуточнения, а не основни промени.

 

Не откривам подходяща категория/подкатегория. Какво да правя?


Не се притеснявай ако не откриеш подходяща категория/подкатегория за твоя проект. В такъв случай просто посочи тази, която ти се струва най-близка до твоята представа или за по-лесно може да отбележиш категория „Строителство“ и подкатегория „Друго“. Допълни с информация, като направиш по-подробно описание на търсената от теб строително-ремонтна услуга в полето "Допълнителна информация". Задължително ли трябва ли да посоча бюджет?


Посочването на бюджет НЕ е задължително при запитване за оферта. Също така, тази сума е по-скоро ориентировъчна, като дава информация на изпълнителите, които ще кандидатстват по твоята заявка, с какви средства разполагаш за реализирането на проекта. Имай в предвид, че бюджетът посочен от теб не винаги може да бъде достатъчно обективен, а кандидатите по твоята заявка да предложат оферти с по-високи или по-ниски цени, отговарящи на реалната стойност за изпълнението на проекта.


 

Защо е необходимо да отбележа стартиране на проекта?Стартирането на проекта е необходимо да бъде отбелязано колкото се може по-точно, за да помогне на изпълнителите, които ще кандидатстват с оферти по твоята заявка. Така те ще преценят по-добре, спрямо своите ангажименти, дали ще са свободни за времето на стартиране, посочено от теб.

 
  

Мога ли да направя повече от едно запитване?


Да, разбира се. Ако имаш нужда от няколко различни ремонтно-строителни услуги, може да направиш няколко запитване, подавайки отделни заявки за всяко от тях. Повтарящи се запитвания за една съща услуга от един и същи потребител обаче, ще бъдат премахвани.


 


Изпратих погрешно запитване за оферта. Какво да правя?


Ако поради някаква причина направиш запитване неволно или съдържащо неточна информация, може да редактираш заявката за него или да я деактивираш по всяко време през твоя профил чрез бутона "Моите заявки". Ако все пак искаш тя да бъде премахната или имаш някакви затруднения, свържи се с нас чрез посочените в сайта контакти.


 


Разбери как да следиш твоите заявки от тук.

Научи още какво е потребителски профил и как да го управляваш от тук.

 
Запитване за оферта

Назад