Как изграждам моята репутация?

Чрез системата за репутация в платформата на Builder.bg ние се стремим да помогнем както на всеки майстор, бригада или фирма да бъдат успешени в своята реализация, така и на клиентите в техния избор на подходящ изпълнител. След приключването на проект, клиентът оставя детайлна оценка и коментар за свършената от изпълнителя работа. Оценяването включва: отношение към клиента; чистота на работа; качество на работа; съотношение цена-качество, както и допълнителен коментар. Всеки един от тези критерии (с изключение на коментара) съдържа рейтинг от максимум 5 звезди, при които 1 звезда е минималната (отрицателна) оценка, а 5 звезди е максималната (положителна). По този начин, чрез оставените оценки и мнение по проекти, които си завършил, ти градиш своята репутация и увеличаваш шанса да бъдеш по-предпочитан за изпълнител по проекти от следващи клиенти.


 


Какво печеля от системата за репутация?


Системата за репутация дава обратна връзка за свършената работа, като по този начин се изгражда сигурност между клиенти и изпълнители. Предимствата от нея са, че даваме шанс на всеки изпълнител да докаже себе си и да бъде възнаграден за добре свършената работа. Също така, тя дава стимул на всеки изпълнител да бъде по-отговорен в своята работа, като се стреми неговите клиенти да бъдат доволни и да дават положителни оценки и мнения. Това, разбира се е от голямо значение, тъй като колкото по добра репутация има един изпълнител, толкова по-предпочитан ще бъде за наемане от нови клиенти.

 


Имам ниска репутация. Какво да правя?


При първоначална регистрация като изпълнител ще имаш неутрална репутация, а всеки завършен от теб проект ще я изгражда. За да дадем на всеки майстор, бригада или фирма, регистрирани  в платформата на Builder.bg, равен шанс да бъдат избирани за изпълнители по проекти, ние въведохме системите за “Отговорно изпълнение” и “Репутация”. Всеки изпълнител изгражда своята репутация чрез оценките и мненията за свършената работа, оставени от клиенти по вече реализирани проекти. Допълнително, чрез системата за "Отговорно изпълнение” ние затваряме кръга, даващ равен шанс. За нея важи правилото, че един изпълнител може да поеме толкова работа, колкото са неговите възможности. 

 


Не съм съгласен с оценките и мненията, оставени за мен?


Ние, от платформата на Builder.bg се стремим да дадем възможност на всеки клиент да остави своите оценки и мнение максимално обективно. Разбираме, че в определени случаи ти може да не си съгласен с тях, но това е начина, по който заявителя да те възнагради за добре свършената работа или да те порицае. Препоръчваме ти, при стартиране на проект да имаш предвид критериите, по които ще получаваш оценки, за да може след неговото завършване да получиш по-висок рейтинг. В редки случаи ако получиш коментар с обидно съдържание, не се колебай да се свържеш с нас.


 


Разбери как да станеш успешен изпълнител тук.

Регистрирай се като изпълнител

Назад