Поканете слънчевия цвят в дома си

Жълтият цвят е един от най-успешно използваните дизайнерски решения. Той е цвета на слънцето и светлината! Тон е не само топъл и приятен, но влиза в хармонична комбинация с почти всички останали тонове. Ето как да го поканите смело във вашия дом!


 
Източник

Цветът на слънцето


Жълтият цвят има един от най-положителните ефекти върху човека и неговото съзнание. Това се дължи на топлотата му и способността да абсорбира отрицателната енергия. При вида на този слънчев цвят първата емоция която ни връхлита е радост, но използването му в интериора на дома не е толкова лесна задача. Както самото слънце е непредвидимо, така и непредвидимия жълт цвят изисква внимателно отношение. Той придава светлина на помещението, в което се намира, изглежда страхотно не само в комбинация с дървесина, но и с други естествени материали и подхожда на почти цялата гама от цветове. Без значение дали ще го използвате като основен цвят за стени, тавани и мебели или ще заложите на аксесоари и декорации в жълти тонове, имайте в предвид следните комбинации и съвети към тях.


 
Източник
 

Бяло и жълто


Това е една от най-успешните комбинации, с която визуално разширявате пространството и го правите да изглежда светло и просторно. При нея белите и жълти нюанси премахват чувството на умора и зареждат с енергия.


 
Източник
 

Сиво и жълто


Въпреки, че сивият свят носи чувство на сдържаност и нотка хладнина, в комбинация с жълто се създава уютна атмосфера. Освен използването на наситено жълто, успешни комбинации се получават и при използването на по-бледите му нюанси.


 
Източник
 

Зелено и жълто


Комбинацията, която представлява симбиоза между цветовете в природата. С нея се създава отпускаща атмосфера, пълна със свежест, а жълтият си пасва със всички нюанси на зеления цвят.


 
Източник
 

Синьо и жълто


Уравновесената комбинация между синьо и жълто е истински писък на модата. Този тандем преплита едновременно в себе си нежен чар и екстравагантност. Баланса се корени в топлината на жълтия свят и студенината на синия.


 
Източник
 

Червено и жълто


Тази комбинация е така да се каже “опасна”. Причината е в двата ярки цвята, който са способни да създадат доста натрапчивост и досада в едно помещение. Все пак хармонията е възможна, използвайки по-бледите или кафеникави тонове на жълтият цвят.


 
Източник
 

Черно и жълто


Нетрадиционна и смела, тази комбинация придава на интериора светла и просторна гледка, въпреки рязката разлика в цветовете. За да се постигне пълна симбиоза между тях е препоръчително допълването им със сиви или сребристи нюанси.


 
Източник
 

 


Назад

Още статии от блога

Създайте хармония в спалнята според Фън Шуй
Подценяваме ли дървената дограма?
Двор или градина?