Магията на интериорните 3D панели

Когато обичайните методи и материали за облицоване на стени загубят своята оригиналност на помощ идват авангардни решения като 3D панелите. Тяхната популярност през последните години привлича все повече вниманието както на обикновените хора, така и на професионалните дизайнери и архитекти. 3D панелите са впечатляващи и могат да създадат поразителен ефект с всеки вътрешен дизайн. Вижте сами!


Източник


Какво представляват 3D панелите?


3D панелите представляват релефни декоративни плочки, предназначени за облицоване на стени, като създават триизмерна повърхност. Техните форми и модели могат са с неограничено разнообразие, а материалите и текстурите подходящи за всеки интериор. Използват се във вътрешния дизайн главно като акцентираща стена, а с подобаващо осветление ефекта от нея става още по-голям.


Източник
 
3D панелите са подходящи за всяка стая и подхождат на различни стилове интериор, благодарение на голямото си разнообразие. Освен за стени, те могат да се използват като облицовка и за тавани, камини, мебели и други повърхности. Тяхното монтиране става изключително лесно, чрез залепяне с монтажно лепило. Могат да се лепят директно върху различни повърхности, като така прикриват и техните недостатъци. 3D панелите имат много предимства, не само в естетическо отношение. Те са практични, удобни, екологично чисти и разбира се ефектни. Освен това тяхното инсталиране спомага за допълнителна топло и шумоизолация, а поддържането им не изисква специални грижи.  


Източник
 

ЗD панели, изработени от MDF


ЗD панелите изработени от този материал са едни от най-търсените на пазара поради голямата им функционалност.  Те се произвеждат от пресовани MDF листи, а тяхна отличителна черта е, че след монтиране могат да бъдат облицовани с други материали или боядисани в различни цветове. Разбира се, това позволява тяхното модифициране спрямо интериора, за който ще ги използвате. 


Източник


Източник
 
 

ЗD панели, изработени от бамбук


ЗD панелите от бамбук се правят от естествени бамбукови влакна и поради изключително малкото си тегло техният монтаж е бърз и лесен.  След инсталиране, тяхната повърхност трябва да бъде боядисана, а възможността за комбиниране с други материали и панели създава уникални декоративни съчетания. 


Източник


Източник

ЗD панели, изработени от PVC


Вариациите от дизайни на ЗD панелите изработени от PVC са безброй – от фигурални и нефигурални до екстравагантни и сюрреалистични форми.  Те се изработват от полимерни материали, които след допълнително покритие стават силни и издръжливи.


Източник


Източник
 

ЗD панели, изработени от гипс


ЗD панелите, формирани от гипс са с естествена красота и екологично чисти, но за сметка на това доста по-тежки от останалите. Тяхното монтиране може да бъде само върху стабилна и твърда повърхност, след което могат да бъдат допълнително боядисани.


Източник


Източник
 

ЗD панели, изработени от стъкло


За изработката на тези ЗD панели се използва закалено стъкло с дебелина около 6mm. Техният външен вид е също зашеметяващ, но макар и да изглеждат сякаш в безтегловност, теглото им далеч не е малко.


Източник


Източник

Назад

Още статии от блога

20 перфектни цветови комбинации, които ще направят дома ви великолепен
Зониране на пространствата у дома
15 страхотни цветови комбинации за всяка част от дома