Френски прозорци – красиви, модерни и луксозни

Просторна стая изпълнена със светлина – мечтата на всеки собственик на къща или апартамент. Така може да опишем френските прозорци. Те осигуряват изобилие от светлина и визуално разширяват пространството.
 Френските прозорци, са големи стъклени конструкции, които заемат пространството от пода до тавана. Техният замисъл е да осигуряват достатъчно навлизаща светлина в помещенията и същевременно да дават панорамен изглед на пространството, в което са монтирани. Техните вариации и модели са почти безкрайни и могат да бъдат с алуминиева, PVC или дървена дограма, както и с цялостни стъклени панели без рамки. Дизайнът им се подобрява не прекъснато, като класическите френски прозорци са с правоъгълна форма, но могат да бъдат оформени и като арка. Съществуват модели с различни механизми на отваряне и затваряне, което ги прави универсално решение за всеки дом или офис.


Източник
 
Както вече споменахме, основните предимства на френските прозорци са панорамната гледка и голямото количество навлизаща естествена светлина, но както всяко нещо, така и те имат някои недостатъци. Сред основните такива са високите топлинни загуби и сложността на монтажа. За помещенията с френски прозорци разходите за отопление се повишават през студените  месеци, поради нуждата от по-ефективно отопление заради голямата площ, която се заема от прозорците. Също така, тяхната експлоатация, поддръжка и почистване не са толкова лесни, колкото изглеждат на пръв поглед.
Източник
 
Разбира се френските прозорци придават на всеки външен и вътрешен дизайн лукс и изтънченост. Широката гама от дизайни, използването на съвременни материали и разнообразието от цветове позволяват те да намерят място във всяко помещение и за всеки стил. За тях няма ограничения, а тяхното монтиране превръща дома или офиса в красиво и просторно място.
Източник

Назад

Още статии от блога

Венецианска мазилка – традиция и стил
17 великолепни камини, които ще ви вдъхновят
Опънати тавани - красота и функционалност