Декоративен камък в интериора

По отношение на вътрешният дизайн на дома, декоративният камък е един от най-практичните материали в сравнение с останалите. На първо място той е издръжлив, екологично чист и не задържа влага, мухъл и гъбички, което го прави подходящ и за помещения, в които има наличие на повече влага. Той не е претенциозен от гледна точка на поддържане, като единствено изисква периодично почистване с влажна кърпа, мека четка или прахосмукачка. Декоративният камък е негорим, което го прави огнеустойчив, а благодарение на модерните технологии за изработка той не е тежък материал и няма да добави допълнителна тежест или да деформира стените.
Той е изключително подходящ за декориране или обновяване на всяко едно помещение в интериора на дома и влиза в перфектно съжителство с всеки стил, както и с голяма част от останалите материали като дърво, метал, стъкло и др. Богатството на модели, цветове и форми е другата му уникална черта и смело може да кажем, че няма аналог от тази гледна точка. Така декоративният камък се е превърнал в широко използван довършителен материал, което го прави желан гост в интериора на почти всеки дом.


Източник

 
Когато използвате декоративен камък в дизайна на жилището е добре да прецените пространствата и съответно площта, за която ще го използвате. В това число влизат височината на стените, площта на пода и степента на осветление - естествено и изкуствено. Ако си позволите да прекалите по някакъв начин с използването на декоративния камък, лесно може да получите вместо комфортен и уютен интериор, точно обратното. Постарайте се да избегнете ефекта на студенина, който ще създаде потискаща и депресивна обстановка.


Източник

Поради факта, че повечето апартаменти не могат да се похвалят с просторни стаи и високи тавани, декоративният камък може да не е най-удачното решение и при декорирането с него трябва да се внимава. Може да го използвате за акцентираща стена във всяко помещение или за зониране на пространствата, когато жилището е студио. Също така, той е подходящ за украса на арки или като заместител на плочките в кухнята ли банята. При използването му в къщи, вили и изобщо жилища с по-просторни помещения нещата стоят малко по-различно. Тук декоративния камък е в състояние да създаде зашеметяващи интериори, почти без ограничения.
Източник

Назад

Още статии от блога

Всекидневни в стил Прованс – френски чар за всеки дом!
Комбиниране на подови настилки – плочки и ламинат
Съвети при избора на подови плочки