Тенденции в баните през 2016г.

Какви новости във вътрешния дизайн ни очакват тази година и по-специално какво ще диктува интериора на баните през 2016? Нека погледнем някой от най-нашумелите тенденции, които ще се засилват през следващите няколко месеца.

 

Метал


През 2016г. металът отново се завръща с пълна сила. Въпреки, че срещахме такава тенденция през 2015г., в частност използването на месингови елементи, то следващата година цялата тази мода ще се засили. Тук говорим за използване и на злато, сребро и стомана не само при смесителните батерии, но и при дръжките на шкафчетата и останалите декоративни елементи в банята.
 

Източник


Камъни и минерали


Друга красива тенденция за 2016г. е използването на елементи като камък и минерали не само за декориране, но и при функционалните предмети. Монтиране на мивка от камък или минерал, вместо такива от порцелан. Каменна пейка в близост до банята или други функционални елементи покрити с кристал. И дори поставяне на луксозна вана от естествен камък. 
 

Източник


Зелени растения


Така наречените “зелени бани” изпъкнаха като тенденция през 2015г., но не всички следваха тази мода. През 2016г. обаче, задължителното поставяне на зелено растение в банята ще се наложи като задължителен елемент.
 

Източник


Драматични цветове


Ако сте се изморили от бялото, кремавото и бежовото като основни цветове за банята, значи сте късметлии. Време е да ги заменим с драматични цветове през 2016г. Плочки и боя ще бъдат в тъмни тонове и в съчетание с контрастиращо осветление. Не се страхувайте от тази тенденция и я последвайте, за да придадете на вашата баня бляскав вкус.
 

Източник
 
Ако и вие искате да последвате тенденциите през 2016г, и сте запланували ремонт на банята, направете безплатна заявка в плaтформата на Builder.bg

Назад

Още статии от блога

Огледала в интериора на дома
Защо да изберем LED осветлението за дома?
Ярки ретро мебели в интериора