Спалня в стил Арт Деко: лукс и комфорт

Изисканият и луксозен стил Арт Деко е възникнал в Европа в следствие на богатият живот на елита в обществото. Днес той е също толкова ексклузивен и не понася компромиси относно декора. В него изкуството се слива с класическите форми, а разнообразието от необичайни дизайнерски идеи го правят неповторим.
 Стилът Арт Деко се характеризира с изобилие от скъпи материали, благородни метали и камъни, както и с колекция от предмети на изкуството. Използван в интериора на спалнята, той създава атмосфера на съвършена елегантност. Луксозни мебели от дърво или метал, изобилие от светлина, скъп текстил, ценни предмети и аксесоари. Стени в духа на минимализми, декорирани с асиметрични или прави линии и разбора се украсени с картини, гоблени и огледала.


Източник

 
Декоративните орнаменти използвани в Арт Деко могат да присъстват на няколко места в интериора, а контраста се постига за сметка на цветовете чрез комбинирането на различни текстури. Един от най-подчертаващите акценти си остават луксозните осветителни тела. Бохемски позлатени или посребрени полилеи, изработени от кован метал и обсипани с  полускъпоценни камъни и кристали. Те подчертават истинска красота на Арт Деко


Източник

За да се постигне оптимален комфорт в една Арт Деко спалня, изборът на текстилни изделия трябва да бъде високо компетентен. Покривала, възглавници, килими, завеси и всички останали текстилни аксесоари е необходимо да хармонират изцяло помежду си. Подходящи са  луксозните тъкани, кожите, персийските килими и тежките драперии.


Източник

 
Всяка спалня в стил Арт Деко трябва да изобилства от скъпи аксесоари, който разбира се освен като грабващи вниманието елементи, да се комбинират помежду си, създавайки хармоничност в помещението. Мебелите от своя страна трябва да са артистични с инкрустации или гравирани елементи. За основния елемент на спалнята – леглото, са характерни големите и масивни табли, тапицирани с кожа, велур, кадифе или коприна. Като луксозен завършек на всичко идват украшенията от злато, сребро или бронз. Арт Деко трябва да бъде въплъщение на пищността и красотата на богатия живот!
Източник

Назад

Още статии от блога

20 необикновени къщи на необикновени места
Вълшебството на тюркоаза в интериора на дома!
Материали, използвани за изграждане на стени