Създайте хармония в спалнята според Фън Шуй

Спалнята е една от най-важните стаи в дома. Тя трябва да носи спокойствие и хармония, като благоприятства за добрата почивка и ни зарежда с достатъчно енергия през нощта. Научете как да създадете баланса във вашата спалня според Фън Шуй.
Не само в Китай, но и в индийската и арабска култура съществуват набор от правила, за това как правилно да се разположи леглото в спалнята. Според тях, ако нещо в живота ви не е наред, то причината може да се крие и в погрешното подреждане на мебелите у дома.


Източник

 
Правилата на Фън Шуй не са за пренебрегване, а по-скоро една полезна практика за хармонично и балансирано организиране на пространството. Според него, положителните и отрицателни енергии се намират навсякъде около нас и преминават не само през всяко живо същество, но и включително през домовете ни, мебелите в тях и вещите, които притежаваме. Тук Фън Шуй предлага съвети, според които да подредите хармонично мебелите в спалнята, като така ще се отървете от дисбаланса на енергийния поток.


Източник
 
Най-положителното разположение според Фън Шуй е когато леглото в спалнята е между два прозореца. За повече хармония и повишаване на личния успех е добре то да бъде разположено така, че главите да са в посока юг. Гардеробът не трябва да бъде разположен на същата стена, до която е поставено леглото или пък да бъде срещу него. Също така леглото не трябва да бъде на една линия с прозорец и врата, а краката на спящият човек не може да бъдат насочени към врата.


Източник
 
Друго правило, което е широко известно, е това за местоположението на огледалото в спалнята. То не трябва да бъде поставено така, че да отразява леглото и спящите в него хора. Относно матрака, препоръките са той да бъде само един. Освен това не трябва да съхранявате като цяло в къщата и по-специално в спалнята каквито и да е ненужни предмети, тъй като те ще отнемат от положителната енергия на дома.


Източник
 
Спалнята, като стая, е добре да бъде разположена в югозападната част на дома, тъй като там се концентрира любовната енергия. Смята се, че най-доброто място за поставяне на леглото е север-изток или север-запад. Според Фън Шуй, това правилно позициониране на леглото в спалнята позволява хармонично използване на преминаващата неизчерпаема и животворна енергия, преминаваща през цялата къща. То ви помага да се отпуснете през нощта, да получите пълноценен сън и да съберете сили за следващия ден.


Източник
 
От гледна точка на благосъстоянието и богатството, тяхната зона от спалнята се намира на югоизток. Не трябва да разполагате леглото там, а вместо това всички ценни предмети и растение, който ще донесат просперитет и успехи. Всички тези съвети ще доведат до психическо и физическо равновесие, носещо ви не само пълноценен сън, но и повече положителна енергия.


Източник
 
Научете повече за правилното поставяне на леглото в спалнята тук!


Назад

Още статии от блога

Перфектният плажен дом!
Ламинат на стената – творческо използване на подовата настилка
10 големи идеи за малки всекидневни