Витражите отново на мода!

Витражът е може би единствения декоративен елемент, който е способен само с естественото си присъствие да ни очарова със своята елегантност и изтънченост. За тези от вас, които са в крак с времето, не е тайна, че витражите отдавна не са присъщи само за класическият стил. Те са изцяло в синхрон с модерния интериорния дизайн и продължават да набират популярност.
Витражите най-общо казано са „стъклени картини“, които могат успешно да заменят конвенционалните прозрачни стъкла на прозорци и врати. И ако в миналото те можеха да бъдат видени само в църкви, катедрали, замъци и други старинни сгради, то днес тяхното използване навлиза все повече в интериора и екстериора на дома. Те са подходящи за всеки стил, дори в една съвременна и модерна обстановка, без значение дали ще ги предпочетете за вашата къща или апартамент. Витражите, освен че ще донесат по-красив вид на дома, ще ви позволят и да внесете цветна светлина в него.


Източник
 
Едно от основните правила при монтирането на витраж е необходимостта стъклописа да се комбинира по стил и цвят с интериора. Не забравяйте също, че те могат да бъдат с по-наситени или по-бледи цветове, както и напълно прозрачни или матирани. Това ще промени изцяло облика на едно помещение, както и светлината която навлиза. За кухнята е най-подходящо да поставите витраж с цветя, натюрморт или друга неутрална рисунка. За спалнята може да използвате такъв с романтична композиция, а за всекидневната и коридорите е добре да заложите на абстрактните изображения.
Източник
 
Разбира се, техниката за производство на витражи се е променила с течение на годините и днес тя е много по-прецизна, което позволява създаването на изтънчени дизайни и елегантни композиции. Това дава невероятната възможност от разнообразие при направата на артистичен витраж, който да бъде специално за вашият дом, такъв, какъвто го искате. Бъдете в крак с модата и дайте нов облик на дома си с тези шедьоври върху стъкло.
Източник

Назад

Още статии от блога

Креативни идеи за входната врата
Съвети при избора на подови плочки
Приказна къща построена от сламени бали