Мивките за баня и тяхното невероятно разнообразие

Мивките са неизменна част от всяка баня и въпреки, че на пръв поглед те са нещо стандартно, тяхното огромно разнообразие ни предлага индивидуалност и неограничен избор. Когато правим избора при мивка за банята е добре да имаме предвид нейния вид, размер и материал, от които е направена. Така, тя няма да бъде просто необходима част от нашата баня, а ще бъде красиво, стилно и функционално допълнение в нейния интериор.


 

Видове мивки за баня


Окачени мивки - това е най-разпространения избор за монтаж, като при него мивката е захваната за една от стените в банята . За този тип мивки може да кажем, че са обикновени, но въпреки това може да наперите на пазара дизайнерски модели и такива с добавени шкафове. 

Вградени мивки - този тип мивки изискват предварително поставяне на специално проектиран за тях плот, за да бъдат монтирани в него. Те са подходящи за по-големи бани като предлагат възможност за индивидуален избор на шкафовете и плота, както и повече пространство за съхранение.


Мивки с пиедестал - те са също често срещани, като при тях мивката е монтирана върху пиедестал, който допълнително служи за декоративно прикритие на тръбите. 

Мивки върху плот - този модел мивки нашумя през последните години, като при него мивките са закрепени върху самия плот, а не вградени в него. Предимството при тях е не само разнообразието от модели и комбинации, но и възможността дадена мивка да бъде монтирана върху желана мебел.Източник

 

Разнообразие от материали


Порцелан, керамика и фаянс - това са най-често срещаните материали, от които се изработват мивки. Те обаче са тежки и обемни и изискват стабилно закрепване при монтаж, а освен това са крехки и могат да бъдат счупени лесно. 

Камък - този вид мивки за баня могат да са както от естествен, така и от изкуствен камък. Естествения камък е крехък материал, а изработването на мивка от него е скъпо, тъй като се правят ръчно. За разлика от него, изкуственият камък е в пъти по-здрав, поради съдържанието си на полимери, което води до опростен начин на производство и дава възможност за разнообразие в цветове и текстури, наподобяващи естествения. 

Стъкло - стъклото, като материал за изработване на мивки за баня, става все по-популярен напоследък, Въпреки, че той е крехък и чуплив материал, за производството на мивки се използва удебелено, подобрено и закалено стъкло, което ги прави издръжливи на механично и температурно натоварване. В повечето случаи стъклените мивки се монтират върху плотове или друга мебел за баня.Източник

Форми, размери и големини


Това са критериите, които позволяват съществуването на невероятно разнообразие от мивки за баня. На пазара се предлагат всевъзможни големини и размери: правоъгълни, кръгли, квадратни, овални и асиметрични мивки, подходящи за всеки вкус и стил. Ако планирате ремонт на Вашата баня и търсите подходящ специалист, намерете майстори и фирми от цялата страна с помощта на Builder.bg от тук!Назад

Още статии от блога

Стъклени тухли в интериора на дома
Оригами саксия, която расте заедно с вашето растение
Изисканост и комфорт в 60кв.м.